Jak vybrat kancelářský stůl?

Kancelářský stůl tvoří spolu s židlí nebo křeslem základ čím dál více pracovišť. Ať už hledáte cenově dostupné stoly do administrativních kanceláří, dominantu pracovny ředitele, nebo zlatou střední cestu, rádi vám s výběrem poradíme.

Když se řekne „kancelářský stůl“

Podstata kancelářského stolu už by nemohla být prostší – nejde o nic víc než o vodorovnou desku ve vhodné výšce. Při sezení na správně nastavené kancelářské židli je to pro většinu z nás přibližně 70 cm nad zemí nebo o něco více, čemuž odpovídají standardní rozměry stolů. Pokud vám toto číslo z jakéhokoli důvodu nevyhovuje, nezoufejte – i na to najdeme řešení.

Na výběr máte z bezpočtu možností, které se budou lišit cenou, praktickými parametry i designem. V různých situacích budou mít tato kritéria různou váhu, takže univerzální odpověď nečekejte, pokusíme se vás ale aspoň postrčit tím správným směrem.

Na rozpočtu záleží

Cena kancelářského stolu vcelku logicky závisí i na rozměrech, daleko větší rozdíly ale najdete mezi jednotlivými nábytkovými řadami. Nebojte se, že by ty cenově dostupnější nestačily – jejich nižší cena je dána zejména jednoduchostí konstrukce, což snižuje náklady na výrobu a zároveň těmto prvkům dodává na všestrannosti.

U řad určených pro administrativní kanceláře se přes kapsu příliš neplácnete. Jsou tedy skvělou volbou, pokud nakupujete větší množství nebo si hlídáte výdaje. Vedle našich nejpopulárnějších nábytků Visio a Impress sem patří ještě Visio LUX a ProOffice.